Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9
Pozvánka na MDŽ
10
11 12 13 14 15
Sekeřická velikonoční ozdobička 2024
16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Drobečková navigace

Úvod > Kulturní akce - původní > Kultura rok 2016 > Sjezd motorkářů

Sjezd motorkářů



Datum konání:
24.6.2016
Datum ukončení:
26.6.2016

Opět poslední víkend v červnu, letos od pátku dvacátého čtvrtého do neděle dvacátého šestého se sjeli do naší obce motorkáři z blízkého i dalekého okolí. Pořadatelé dorazili již ve čtvrtek, aby včas připravili potřebné zázemí pro návštěvníky. Především postavení velkého bílého stanu pro případný déšť, zprovoznění plechových koryt a napojení pitné vody, přistavení mobilních wc a stánků s občerstvením.

Meteorologové předpovídali krásný slunečný víkend a na sobotu až tropické 30°C teploty. Na základě těchto vyhlídek pořadatelé letos poprvé zajistili dva nafukovací bazény k ochlazení a osvěžení účastníků motosrazu. První účastníci se začali přijíždět v pátek po patnácté hodině a postupně se sjížděli dlouho do noci i během následující soboty.

Počasí přes den bylo přesně podle předpovědi meteorologů. Teplota se vyšplhala až ke 30°C, celý den bylo nádherně jasno a slunečno a tak někteří účastníci s radostí využili možnost zchladit se v bazénech. Na projížďku vyrazilo především díky velkému vedru přibližně jen 20 motorek. Zábava celý den pěkně plynula, účastníci se dobře bavili a pořadatelé neskrývali nadšení z nejvyššího počtu účastníků za poslední tři ročníky. Večer po 22 hodině se přihnala dešťová přeháňka a mírně se ochladilo. Tuto drobnou komplikaci účastníci bez úhony přečkali pod party stanem a nahoře u výčepu u půllitru piva a grilované klobásky. Celý víkendový program byl stejně jako v minulých dvou ročnících vyplněn různými soutěžemi za které výherci získali praktické ceny.

                V sobotu o půlnoci proběhlo losování hlavní ceny, kterou byl skůtr. Štastnou majitelkou se stala motorkářka z Mělníka.  Ihned však neodjela a o úschovu požádala starostu obce, který jí ochotně vyhověl.

                Neděle už byla ve znamení balení, úklidu, bilancování, loučení a odjezdů. Dle slov organizátorů i některých přítomných se letošní ročník vydařil a byl ve srovnání s minulými dvěma srazy nejúspěšnější. Přislíbili tedy pořádání i v roce následujícím, což je samozřejmě pro obec i hasiče příjemné.