Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9
Pozvánka na MDŽ
10
11 12 13 14 15
Sekeřická velikonoční ozdobička 2024
16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Drobečková navigace

Úvod > Kulturní akce - původní > Kultura rok 2017 > Pálení čarodějnoc a májová diskotéka

Pálení čarodějnoc a májová diskotéka



Datum konání:
30.4.2017

Letošní pálení čarodějnic spojené tradičně s májovou diskotékou se uskutečnilo v neděli třicátého dubna opět v areálu „U lesa“. Velké obavy byly ohledně počasí. Letošní jaro opravdu radovánkám pod širým nebem nepřálo, ale sv. Petr se nad námi naštěstí smiloval, dešťové mraky nechal spát a naopak zaměstnal sluníčko.

Program pro děti začal v půl sedmé. Tentokrát byly pro všechny místní, přespolní i děti chalupářů připravené tvořivé dílničky, kde si musely pod dohledem starších kolegyň čarodějnic vyrobit svůj amulet, čarovnou hůlku, talisman, létající koště a lexikon kouzel. Po splnění těchto úkolů se vypravily do lesa, kde je čekal ještě jeden důležitý úkol – namíchat léčivý lektvar na čarodějovy nemocné nohy. I zde nad správným postupem bděla okem ostřížím zkušená čarodějnice, která sice doufala, že se nikomu nepovede lektvar namíchat a bude moci děti sníst, ale kdepak. Všechny děti se statečně vydaly k čarodějovi a pranic se nebály ani posledního úseku cesty, který vedl úzkým tunelem.

Po skončení dětské části byla zapálena připravená hranice a mohlo se začít s opékáním špekáčků. Špekáčky a kofola byly pro všechny děti zdarma. Do čarodějných masek se převlékli a o úspěch akce se zasloužili: Veronika a Filip Satránský, Katka Zítková, manželé Sedláčkovi s dcerou Zuzkou. Čarodějnou partu doplnily Jitka Kurešová a Žaneta Říhová.

Nahoře u výčepu se již pomalu rozjížděla zábava pod taktovkou Vládi Kutmona. Nejprve se linuli tóny ryze dětských písniček, ale po ukončení opékání již přišla na řadu „Sekeřická klasika“. Na posezení venku bylo poměrně chladno a tak někteří využili k zahřátí možnost sedět u ohně, jiní zase tanec. První tanečníci této možnosti využili sice až po jednadvacáté hodině, ale pak už bylo na parketu živo až do čtvrté hodiny ranní. Pobavit se přišlo postupně okolo čtyřiceti občanů a tentokrát měly velké zastoupení na tanečním parketu děti. Některé neúnavně předváděly své taneční dovednosti až do půlnoci.