Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9
Pozvánka na MDŽ
10
11 12 13 14 15
Sekeřická velikonoční ozdobička 2024
16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Drobečková navigace

Úvod > Kulturní akce - původní > Kultura rok 2016 > Dětský den a Pouťová zábava

Dětský den a Pouťová zábava



Datum konání:
2.7.2016

První sobotu v červenci se konala v areálu "U lesa" oslava Dětského dne a Pouťová zábava. Dětský den začal v 17 hodin. Letos byla pro všechny zájemce z řad dětí i dospělých připravena " Cesta pohádkovým lesem". Na tuto cestu vysílal odvážlivce pan král, kterému se ztratila jeho jediná dcera, princezna Zlatovláska a věřil, že se jí podaří nalézt a přivézt zpátky domů. Cesta k princezně nebyla nijak jednoduchá, statečné děti musely u vodníka vylovit z vody prsten, u hodné chůvy navléct náhrdelník, Karkulce posbírat poztrácené dobrůtky pro babičku, čertovi odskákat v pytli, víle Amálce donést živou a mrtvou vodu, Rumcajsovi nasbírat dostatečné množství šišek do jeho bambitky, lišce Bystroušce předvést parádní kličkování mezi kužely a poradit si se záludnými hádankami u chytrého Honzy. A protože v Sekeřicích máme děti chytré a šikovné, podařilo se všem úspěšně projít všemi nástrahami, splnit zadané úkoly a tím pádem získat potřebné zaklínadlo nutné k probuzení ztracené princezny. Zlatovláska všechny své zachránce odměnila sladkostmi a ráda se vrátila domů ke svému královskému otci. Společně si všichni na závěr ještě zasoutěžili v areálu, někteří využili možnost projet se na koni, prolézt látkovým tunelem a poměřit síly v přetahování na laně. Hravé a soutěživé odpoledne zakončilo oblíbené opékání špekáčků.

                Po skončení her nastoupili "na plac" cvičení psi v doprovodu svých páníčků z oddílu ZKO Nový Bydžov. A opravdu bylo nač se dívat. Perfektní poslušnost předvedli psi při aportování, vyhledání ztracené osoby i útoku na nepřítele.

                Po osmé hodině již areál ožil hudbou našich oblíbenců z kapely Domino a taneční zábava se rozjela naplno. Počasí bylo vynikající, zájemců o tanec byl dostatek a tak na tanečním parketu bylo stále plno. Nechyběl oblíbený tanec v kruhu a hlasitý zpěv se rozléhal do okolí do třetí hodiny ranní.