Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Pozvánka na dětský den a pouťovou zábavu
Pouťová zábava a oslava Mezinárodního dne dětí
Drobečková navigace

Úvod > Obec > Kultura > Dětské hřiště

Dětské hřiště



Datum konání:
16.7.2017

I naše obec se již může pochlubit sice malým, ale vlastním dětským hřištěm. Když se nepodařilo získat dotaci z Ministerstva pro místní rozvoj, rozhodlo zastupitelstvo obce o vybudování hřiště z vlastních zdrojů. Vhodným místem se ukázala travnatá plocha u staré školy. Pro začátek byly vybrány tři prvky: dvouramenná houpačka, čtyřlístek na pružině a věž se skluzavkou a řetízkovými houpačkami. Realizace proběhla v červnu.

                Slavnostní otevření nového dětského hřiště bylo naplánované na sobotu patnáctého července. Bohužel hodinu před plánovaným začátkem se spustila velmi silná dešťová přeháňka, travnatá plocha byla pod vodou a hrací prvky namočené a nevhodné pro dětské hrátky. Narychlo se tedy otevření přesunulo na následující den.

                Slavnostního zahájení provozu a přestřižení pásky se ujal starosta obce, p. Peš Vladimír, který všechny přítomné seznámil s průběhem stavby i částkou, která byla na stavbu uvolněna z rozpočtu obce. Neopomněl upozornit na nutnost dodržovat provozní řád a vyjádřil přání, aby se všichni na hřišti chovali slušně a neničili hrací prvky. Závěrem popřál všem dětem i jejich rodičům spokojené chvíle a příjemné zážitky na hřišti.

                Po slavnostním přípitku se děti s nadšením vrhly na testování hřiště i na další doprovodné soutěže, které společně s Janou Janouchovou připravili manželé Sedláčkovi s dcerou Zuzanou. Nechybělo oblíbené skákání v pytli, slalom s míčkem na lžíci, prolézání tunelem, hod míčkem do šaška, chůze na plastových kyblících, hod na plechovky a střelba z vodní pistole. Pro všechny přítomné bylo připravené drobné občerstvení: popcorn, chipsy, kofola, vanilková a čokoládová zmrzlina.

                Na slavnostní otevření dorazily všechny místní děti a několik dětí a vnoučat chalupářů.  Akce byla od všech přítomných velmi kladně hodnocena.