Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2
Pozvánka na dětský den a pouťovou zábavu
Pouťová zábava a oslava MDD 2022
3
Drobečková navigace

Úvod > Obec > Kultura > Dětský den a Pouťová zábava

Dětský den a Pouťová zábava



Datum konání:
5.7.2014

Tradiční Pouťová zábava spojená s oslavou Dne dětí se letos poprvé konala netradičně až první prázdninovou sobotu 5. července. Termín byl posunut kvůli konání Motosrazu, jak je zmíněno výše. Celý den bylo krásné slunečné počasí, teplo až dusno. Trošku s obavami jsme vzhlíželi k obloze, jestli se z dusna nevyklube déšť nebo bouřka. Pěkné počasí vydrželo až do 17 hodin a přesně ve chvíli, kdy jsme vyjížděli připravit orientační závod, se strhla dešťová přeháňka a lilo jako z konve. Naštěstí za 15 minut pršet přestalo, příprava závodu se zdařila, ale s drobnými přestávkami už pršelo až do večera.

Den dětí začal v 18 hodin, kdy se na trasu vyznačenou fáborky vydala první dvojice dětí. Děti si vyzkoušeli nejen orientaci v terénu, ale i své znalosti o přírodě. V průběhu závodu začaly na podiu různé soutěže – chytání rybiček, slalom na chůdách, skákání v pytlích, přetahování na laně, prolézání hadrovým tunelem a další. Všechny děti byly za svou šikovnost odměněny sladkostmi a upomínkovým listem.

Letos poprvé po skončení soutěží předvedly děti z oddílu mladých hasičů požární útok. Bohužel ani jeden ze dvou pokusů se příliš nezdařil, ale nevadí, o to větší je motivace do dalších let. Úplně na závěr se opékali buřtíky na připraveném ohništi pod jevištěm.

Akci organizačně zajistili manželé Sedláčkovi se staršími dětmi z hasičského oddílu, ohniště na opékání bezchybně připravili pánové Kufr a Šafařík a sladké odměny a buřty zaplatil obecní úřad.

Mezitím již začala ve 20 hodin na parketu hrát osvědčená a oblíbená kapela Domino z Krakovan. Zajistit obsluhu do stánku z řad zastupitelů a členů SDH se nepodařilo a tak byla obsluha nabídnuta Martinovi Kazdovi, který ji s potěšením přijal. Obec a hasiči tím pádem přišli o možnost výdělku, ale zase neměli žádné starosti. Tato volba se nakonec ukázala jako velice prozíravá, protože pobavit se přišlo cca 80 místních občanů, chalupářů i přespolních. S takovou účastí nikdo nepočítal a tak by nebylo ani nakoupeno dostatečné množství sudů piva, alkoholu, nealko nápojů a občerstvení.

Zábava se velice vydařila, poslední účastníci se rozcházeli domů v půl páté ráno.