Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
29 30 1 2 3 4 5
Pozvánka na dětský den a pouťovou zábavu
Pouťová zábava a oslava Mezinárodního dne dětí
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Drobečková navigace

Úvod > Obec > Kultura > Dětský den a Pouťová zábava

Dětský den a Pouťová zábava



Datum konání:
17.6.2017

Letošní termín byl s ohledem na konání srazu rodáků a přátel Žlunic posunut o týden dopředu, na sobotu sedmnáctého června.

                Začátek byl stanoven na pátou hodinu odpolední, kdy byl připraven program pro děti. Letos ve znamení „Zlaté horečky“. Všechny děti se po příchodu museli zaregistrovat v Saloonu a požádat o povolení na rýžování zlata. K vytouženému zlatu však vedla strastiplná cesta přes louku a les, kde všichni museli na několika stanovištích prokázat, že zvládnou přežít v divoké přírodě. A tak se posilněni ohnivou vodou vydali vstříc dobrodružství. Touha po zlatých valounech byla velmi silná a tak šel všechen strach stranou. Všichni zlatokopové zvládli jízdu v sedle na koni, chytit medvěda do lasa, podojit divokou kozu, rozpoznat jedlé a jedovaté rostliny, zvolit správné maskování pro průchod indiánským územím, vyrobit si vlastní vlajku, prokázat přesnou mušku ve střelbě, určit stopy zvířat i najít vytoužené valouny zlata. Na závěr nechybělo oblíbené opékání špekáčků a mlsání sladké odměny.

                V devatenáct hodin pak za zvuku sirény přijela zásahová jednotka Sboru dobrovolných hasičů z Nového Bydžova ve svém nejmodernějším voze. Čtyři chlapi plně připraveni k opravdovému zásahu všem zájemcům předvedli veškeré vybavení, které je pro úspěšný zásah nezbytné, děti měly možnost posadit se za volant, vyzkoušet si profesionální helmu i sílu vodního proudu při hašení.

                Po dvacáté hodině už se rozezněly areálem první tóny písniček osvědčené skupiny Domino. Počasí zábavě přálo, muzikanti hráli oblíbené songy, pivo mělo správnou teplotu a všichni přítomní se dobře bavili při tanci i posezení až do časných ranních hodin.