Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
Drobečková navigace

Úvod > Obec > Kultura > Dětský den + Pouťová zábava

Dětský den + Pouťová zábava



Nejoblíbenější dětská i dospělácká akce roku se konala opět v areálu „U lesa“ v sobotu šestého července.

         Dětský program začal v 18:30 a letos jsme se společně vrátili do pravěku. Pro děti byl opět připraven okruh lesem, kde si vyzkoušely, jak těžké bylo přežít v pravěké době. Sami nebo s pomocí rodičů si vyrobily luk, pravěkou sekerku, drtily zrní na mouku, vyráběly misku z hlíny. Nebojácně vstupovaly do temné jeskyně, aby zde zanechaly otisk pro budoucí generace, zdobily se kostmi ulovených zvířat a nadšeně nasedaly na vor v nádrži, aby si doručkovaly pro amulet. Opět jsme se přesvědčili, jak šikovné děti u nás máme. Všechny stezku lesem zvládly na jedničku s hvězdičkou. Na konci už na ně čekala sladká odměna a opékání špekáčků na ohni. Do pravěku se s námi vypravilo celkem 21 dětí.

         Dětskou část pro děti připravili manželé Sedláčkovi, Veronika a Filip Sátranští, Jana Janouchová, Maruška Karbanová, David Rygl a Dominik Lochman. O fotodokumentaci se postaral Evžen Karban, který svižně přebíhal po celé trase, aby všichni měli své zážitky nejen v hlavě, ale i na fotkách.

         Po dvacáté hodině již začali hrát chlapi z oblíbené skupiny Domino. Počasí bylo příznivé, celý večer i v noci bylo teplo a tak se zábava pěkně rozjela a na parketu bylo stále živo až do 02:15, kdy nám kapela popřála dobrou noc. Posedět, poklábosit, zatančit si přišlo odhadem 60 místních občanů a chalupářů.

         Občerstvení opět zajistili Lenka a Martin Kazdovi.