Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2
Pozvánka na dětský den a pouťovou zábavu
Pouťová zábava a oslava MDD 2022
3
Drobečková navigace

Úvod > Obec > Kultura > Moto - Haf - dobročinná akce

Moto - Haf - dobročinná akce



Datum konání:
20.8.2016

V sobotu 20. srpna uspořádal v Sekeřicích v areálu „U lesa“ moto klub „Hunters“, z.s. dobročinnou akci „Moto-Haf“ zaměřenou na podporu občanského sdružení „HELPPES“, které se věnuje výcviku asistenčních psů pro postižené.

Vše vypuklo ve 14 hodin, kdy moderátor přítomné přivítal a seznámil s programem a smyslem celé akce.

Nabitý program odstartoval ukázkou požárního útoku, který předvedly děti ze sekeřického oddílu mladých hasičů. Pak následovalo vystoupení mažoretek Stella Nový Bydžov, které slaví úspěchy na republikových i světových pódiích. Poslušnost svých svěřenců, obranu, vyhledání a zadržení hledané osoby v podání Kynologického klubu z Nového Bydžova bylo úvodem k představení sdružení Helppes, jejichž sympatické zástupkyně v průběhu odpoledne podrobně vysvětlovaly činnost asistenčních psů, způsob jejich výcviku, vyprávěly dojemné příběhy o životě a silném vztahu asistenčních psů a jejich majitelů, kterým jsou jejich čtyřnozí kamarádi nejenom každodenními pomocníky, ale leckdy jim vděčí i za záchranu života. Podělily se o dobré i negativní zkušenosti s lidmi v okolí postižených a odpovídaly na zvídavé otázky diváků. Zajímavostí bylo i krátké povídání o vodících konících.

Dětští návštěvníci využily možnosti svézt se na koni, projet se na minimotorce a proběhly si netradiční hasičskou štafetu.

Mužskému oku zalahodily ladné pohyby a odhalená bříška orientálních tanečnic Arabellas, dámské publikum se zase mohlo poučit při ukázce sebeobrany napadené ženy v podání sdružení Mapaj z moravského Přerova. Jim také patřil závěr celého charitativní odpoledne, jejich hořící muž se uhasil sám skokem do nádrže, dětští hasiči pak dohasily plápolající keř.

Celou akci podpořili sponzoři Pojišťovna Generali, Hořické trubičky, Motožrádlo a Obec Sekeřice. V podvečer převzalo sdružení Helppes z rukou zástupkyně hlavního sponzora Pojišťovny Generali finanční dar ve výši 10 000,- Kč.

Večerní program zahájila v 19 hodin skupina Řemen, po ní následoval Jack BigBeat a závěr patřil skupině Manual.

Všem, kteří jakýmkoliv dílem podpořili tuto akci pro dobrou věc, patří velký dík a obdiv a těšíme se, že se i příští ročník vydaří.