Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
Drobečková navigace

Úvod > Obec > Kultura > Oslava MDŽ

Oslava MDŽ



Datum konání:
3.3.2018

Letos se slavilo v mírném předstihu a to již v sobotu třetího března. Začátek byl stejně jako v předešlých letech stanoven na devatenáctou hodinu.

         Původně se mělo posezení konat v areálu „U lesa“, ale z důvodu velmi silných mrazů, které nastaly v týdnu před konáním posezení, zastupitelé rozhodli, že bude nutné akci přesunout. V areálu bylo nebezpečí zamrznutí vody v potrubí a problém s toaletami. Jediným vhodným místem kam bylo možné akci přemístit byla zasedací místnost na obecním úřadě. A tak pánové Kufr a Pižl převezli na úřad stoly, židle, nádobí a nakoupili papírové ubrusy na stoly. Dostatečné teplo měly zajistit čtyři elektrické přímotopy.

         Ve čtvrtek prvního března trojice ve složení Janouch Luboš, Rygl Martin a Pižl Vladimír rozvezla všem místním ženám květinu – Prvosenku jarní a zároveň je pozvala na chystané posezení.

         Po kladných ohlasech z loňska, kdy bylo občerstvení řešeno formou studeného bufetu, byla zvolena opět tato varianta. Změna ovšem byla v množství jídla, kdy loni byl všeho nadbytek a celé občerstvení se zbytečně prodražilo. Pro všechny ženy byl nakoupen přesný počet zákusků a chlebíčků, na doplnění slané pečivo a sekaná. Květiny a občerstvení zajistila paní Petra Sedláčková.

         Oslavu zahájil v 19:20 starosta obce, pan Peš Vladimír, který všechny přítomné přivítal, stručně vysvětlil důvody přesunutí akce do náhradních prostor, shrnul vývoj a historii pořádání oslav MDŽ v naší obci, ženám popřál hodně zdraví, štěstí, pohody a lásky a všem popřál pěkný večer. Program letošní oslavy byl doplněn o promítání videa naší obce z dronu a fotografií z let osmdesátých až po současnost. Promítání zajistili Pižl Vladimír a Martin Sedláček.

         Posedět se spoluobčany si přišlo 15 žen, 15 mužů a dvě děti.