Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
28 29 30 31 1 2 3
Velikonoční tvoření
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Pálení čarodějnic + májová diskotéka
Májová zábava a pálení čarodějnic
1
Drobečková navigace

Úvod > Obec > Kultura > Oslava MDŽ

Oslava MDŽ



Datum konání:
8.3.2019

Letos se již tradiční oslava MDŽ konala přesně na datum, tedy v pátek osmého března. Po loňské příznivé odezvě opět v zasedací místnosti obecního úřadu. Změna byla v začátku, letos byl posunut o hodinu dopředu - na 18 hodin.

         Samotné akci předcházel opět rozvoz květin všem ženám trvale žijícím v naší obci. Květiny – tentokrát rozkvetlé tulipány v květináči, které obstarala paní starostka, rozvozu se ochotně ujali všichni tři pánové zastupitelé – Pižl, Kufr a Rygl. Dámská část zastupitelstva se ujala přípravy občerstvení a místnosti. Úřadovna se v pátek dopoledne proměnila v přípravnu chlebíčků a obložených mís. Zastupitelky napekly a připravily pomazánky, paní Dana Novotná upekla vynikající medovník.

         První návštěvnice dorazily již po půl šesté. V 18:15 se slova ujala paní starostka Petra Sedláčková, která všechny přítomné přivítala a v krátkosti shrnula historii MDŽ v obci dle zápisů z kronik. Všem popřála příjemný večer a ženám hodně zdraví, štěstí, pohody a spokojenosti k jejich svátku. Posedět a poklábosit si přišlo 19 žen. Muži se různě prostřídali, občas některý přišel na kus řeči mezi ženy a poté zase zavítal do klubu mezi muže. Zábava pěkně plynula v poklidném hovoru, vzpomínalo se na staré časy, kolovaly staré fotografie, pojídalo se připravené občerstvení a najednou bylo jedenáct hodin. Téměř sborem se všechny ženy zvedly a rozešly se do svých domovů. Některé se ještě přesunuly do místního klubu, kde zábava pokračovala ještě další tři hodiny.

         Pro všechny byla opět káva, občerstvení a nealko pití zdarma.