Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9
Pozvánka na MDŽ
10
11 12 13 14 15
Sekeřická velikonoční ozdobička 2024
16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Drobečková navigace

Úvod > Sbor dobrovolných hasičů Sekeřice - původní > Sbor dobrovolných hasičů 2015 > Okrsková soutěž mužů a žen

Okrsková soutěž mužů a žen



Datum konání:
16.5.2015

Okrsková soutěž mužů a žen se konala v sobotu šestnáctého května ve Vysokém Veselí. Ten den bylo nádherné slunečné počasí už od rána a tak byl předpoklad, že vlastní cvičení bude příjemným, nejen sportovním zážitkem. Po krátkém uvítání starostou obce Vysoké Veselí panem Lubošem Holmanem a ostatními činiteli před hasičskou zbrojnicí, se všichni soutěžící přesunuli na hřiště za hospodou u rybníka. Jako první své dovednosti v požárním útoku předvedly děti. Celkem se zúčastnila tři družstva – Slatiny, Lužany a naše družstvo ze Sekeřic. Pořadatelé stejně jako loni snahu dětí ocenili a všem přítomným předali pohár, diplom a výborný dort. Naše dětské družstvo se umístilo na prvním místě.

                Po dětech již začala soutěž „na ostro“ a na start se postupně připravila všechna družstva žen. Vybojovat cenné kovy přijelo celkem pět týmů.

                Mužských týmů bylo jedenáct. Trošku netradičně, ale hlavně humorně soutěž zahájili místní veteráni. Po nich se postupně předvedly v požárním útoku ostatní týmy. Naše družstvo bylo s časem 0,32,6 na průběžném třetím místě. Před druhou disciplínou – štafeta na 4x 100 m, se opět předvedly naše děti a po nich již postupně týmy žen a mužů. Naši muži dosáhli nejlepšího času ze všech a cílovou páskou probíhal Tomáš Pižl za1,00. Jasně tak obhájili loňské prvenství. Náš tým vyjel ve stejné sestavě jako v loňském roce, jen Petra Diblíčka nahradil Vojtěch Mokošín. Celou sestavu tedy tvořili: Martin Rygl – strojník, Tomáš Pižl, Ondřej Janouch, Lukáš Novotný, Patrik a Vojtěch Mokošínovi a Ondřej Šádek. Vítězství našich mužů vyzdvihl i starosta obce, který všem veřejně poděkoval v místním rozhlase a věnoval sud piva.

                Sekeřice sice nemají družstvo žen, přesto i v této kategorii měly své zastoupení. Za družstvo z Kozojed již několik let běhá Aneta Šádková a za družstvo ze Žlunic letos podruhé nastoupila Kateřina Sedláčková. A zatímco prvně zmiňované družstvo si odváželo kov nejcennější, ženy ze Žlunic kvůli neplatnému pokusu v požárním útoku odmítly soutěž dokončit.