Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9
Pozvánka na MDŽ
10
11 12 13 14 15
Sekeřická velikonoční ozdobička 2024
16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Drobečková navigace

Úvod > Obec > Kultura > Dětské hřiště

Dětské hřiště



Datum konání:
16.7.2017

I naše obec se již může pochlubit sice malým, ale vlastním dětským hřištěm. Když se nepodařilo získat dotaci z Ministerstva pro místní rozvoj, rozhodlo zastupitelstvo obce o vybudování hřiště z vlastních zdrojů. Vhodným místem se ukázala travnatá plocha u staré školy. Pro začátek byly vybrány tři prvky: dvouramenná houpačka, čtyřlístek na pružině a věž se skluzavkou a řetízkovými houpačkami. Realizace proběhla v červnu.

                Slavnostní otevření nového dětského hřiště bylo naplánované na sobotu patnáctého července. Bohužel hodinu před plánovaným začátkem se spustila velmi silná dešťová přeháňka, travnatá plocha byla pod vodou a hrací prvky namočené a nevhodné pro dětské hrátky. Narychlo se tedy otevření přesunulo na následující den.

                Slavnostního zahájení provozu a přestřižení pásky se ujal starosta obce, p. Peš Vladimír, který všechny přítomné seznámil s průběhem stavby i částkou, která byla na stavbu uvolněna z rozpočtu obce. Neopomněl upozornit na nutnost dodržovat provozní řád a vyjádřil přání, aby se všichni na hřišti chovali slušně a neničili hrací prvky. Závěrem popřál všem dětem i jejich rodičům spokojené chvíle a příjemné zážitky na hřišti.

                Po slavnostním přípitku se děti s nadšením vrhly na testování hřiště i na další doprovodné soutěže, které společně s Janou Janouchovou připravili manželé Sedláčkovi s dcerou Zuzanou. Nechybělo oblíbené skákání v pytli, slalom s míčkem na lžíci, prolézání tunelem, hod míčkem do šaška, chůze na plastových kyblících, hod na plechovky a střelba z vodní pistole. Pro všechny přítomné bylo připravené drobné občerstvení: popcorn, chipsy, kofola, vanilková a čokoládová zmrzlina.

                Na slavnostní otevření dorazily všechny místní děti a několik dětí a vnoučat chalupářů.  Akce byla od všech přítomných velmi kladně hodnocena.